___Erasmus EuroMédia Díj___Vissza
Az 1956-os Intézet tartalomfejlesztése
A Magántörténelem – 1956 és a Kádár-korszak
című kétnyelvű multimédiás internetes tartalomfejlesztés

Erasmus EuroMédia Díjat nyert el


Az Európai Képzési és Kommunikációs Társaság (European Society for Education and Communication, ESEC) és a berlini Pedagógiai és Információs Társaság (Gesellschaft für Pädagogik und Information - GPI) 10 éve értékeli és ismeri el a kiemelkedő európai médiaprodukciókat „Erasmus EuroMédia” és „Comenius EduMédia” kategóriákban. A díjátadás idén Bécsben kap helyet. Az Erasmus EuroMédia Díj olyan CD-ROM, DVD termékekért, Internetes portálokért, Rádió- és TV-produkciókért jár, melyek Európa szociális és kulturális integrációját segítik elő; bonyolult és ellentmondásos (múlt-, jelen-, jövőbeli) európai témákat állítanak szembe, hozzájárulva ezáltal Európa kulturális képzéséhez.

A kiadvány projektvezetője: Lux Zoltán. Főszerkesztője: Molnár Adrienne. A multimédiás internetes tartalom fejlesztését és megjelenését támogatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

További információ a kiadványról: http://server2001.rev.hu/oha/index_hu.html

További információ a díjról és az eseményről:
www.gpi-online.de és
http://www.comenius-award.net/

További információ a programról

További információ a díjról

Plakátok a díjátadás helyszínén
Univ. Prof. Dr. Gerhard E. Ortner, zsűritag; Balogh Dénes, a bécsi magyar nagykövet tanácsadója; Lux Zoltán, a díj átvevője; Soczó Krisztina, Infinity Kft. projektvezető; Prof. Dr. Thomas A. Bauer, zsűritag

2005. évi Comenius különdíjunk


Kérjük írja meg véleményét, javaslatait.
Copyright © 2000 National Széchényi Library 1956 Institute and Oral History Archive
Utolsó módosítás:  2006. október 2. hétfő

Keresés a honlapon