___Válogatás a vendégkönyvből___Vissza
Válogatás a vendégkönyvből
Sziget Fesztivál 2006 – 56. utca – A forradalom gyerekszemmel
Az 1956-os Intézet és a
Káva Kulturális Műhely sátra a Civil Szigeten, 2006. augusztus 9–16.
Nagyon örültünk, hogy erre tévedtünk. Megdöbbentő volt a két fiú naplóját olvasni.

Én nem tévedtem, én direkt jöttem! Megérte!

Örülök, hogy megtaláltuk ezt a sátrat, nem árt, ha a sok „tudatlan” információt gyűjt a forradalomról. Sokan nem is tudják, mi történt akkor, csak a dátum ismerős nekik. Köszönjük, hogy élvezhettük ezt a kitűnő vendégszeretetet!

Tök jók vagyunk! 1 hiba (a totón)! Örülünk, hogy ilyen helyek is vannak a SZIGET-en!

Hát elég érdekes ez a sátor, de szerintem jobb lenne, ha inkább mondjuk előadásokon keresztül próbálnátok hangsúlyozni 56 történelmi fontosságát.

Örülök, hogy ilyen sátor is „elfér” a szigeten. Gyanítom, hogy a múlt ismerete iránytű lehet a jövőre nézve is. Bár a jelenlegi Magyarország állapota nem ezt bizonyítja... Köszönet a rendezőknek!

Érdekes téma, izgalmas kiállítás és a teszt sem hagy felületesen szemlélődni. A kedves és tájékozott kollégák pedig igazán teljessé teszik a sátrat! Gratulálok!

Méltó emlékezés a hősökre! Köszi!

Jó, hogy a szigeten is tanul az ember lánya... Köszi a medált!

Jó, hogy a Sziget komoly dolgokról is szól, nemcsak a pia meg a buli!

Kellemes meglepetés volt egy magyar történelemmel kapcsolatos sátrat találni!

Hiánypótló munkátok jelentősége alapvető, nagyra értékelem a fáradozásotokat!

56-ot az elmúlt rendszerben agyonhallgatták, hogy ezt pótoljuk, nagyon sokat kell beszélni róla. Csak így tovább!

Itt jártam, itt fogyott ki a söröm, de azért ettől függetlenül érdekes volt! Tetszett.

Ádám vagyok, 30 éves, szeretek olvasni és színházba járni. Nem tudtam sokkal többet 56-ról, mint a többi Ádám. Most már jobb. Köszi ezt az egy napot!

Törifakton hasznos lesz!

Ígéretes ötlet ezeknek a szigeti gyíkoknak 56-ot tanítani vagy legalábbis megpróbálni azt. Sok sikert és kitartást (de nem az 1944-es szocialista kitartást). Szebb jövőt!

Tetszett a kiállítás! Ebből is látszik, hogy érdemes írni!

Meglepett az a ma szokatlan elfogulatlansággal, talán naivitással írott gyermeki sorok, amelyekből azért visszaköszön, hogy mennyire befolyásolta még a gyermekek hétköznapjait is az ideológiai erőszak. Részben örülök, hogy mára szépen a ló túloldalára estünk. Köszönjük az élményt!

56 ünnepével az a baj, hogy kevés benne a giccs, nem úgy, mint a karácsonyban vagy a húsvétban, így aztán soha sem lesz tömegeket megmozgató ünnep.

Nagyon örülök, hogy létrejött ez a sátor a Szigeten, hisz így sokkal több fiatalban rögzül 56 jelentősége. Köszönöm, hogy itt lehettem.

Jópofák Sztálin bakancsai is, meg a térkép is tetszik. Köszönöm.

Nagyon tetszett az egész kiállítás remélem, találkozom vele máshol, máskor is!

Nekem személy szerint nagyon tetszett a kiállítás, végre azt az 56-ot mutatja, amit a könyvek eddig nem emlegettek!

Sziasztok! Jó volt, bár kissé „hatásvadász” gyerekeken keresztül ábrázolni. A pilóta keksz hiányzik (málnaszörp!)

Nagyon hasznos és értékes tudnivalókkal gazdagodtunk 56-ról. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a vonalat képviseljék a Szigeten is. És hogy mindenféle kultúra, nemzetiség értse és megismerhesse! Köszönjük!

Én már 32 éves vagyok, de az édesanyám az 56-os forradalmat átélte. Akkor 16 éves volt. A Köztársaság téren osztottak kenyeret és cipőt. Elmentek, és egy fegyvert tartottak a melléhez, miközben sorban állt. Ezt az élményt a mai napig nem tudta elfelejteni. Sajnos ez megtörtént, de szerencsére ma már csak történelem.

A szomszéd sátorban szolgálatot teljesítvén már jó párszor láttam a „tanórás” előadást, ami nagyon-nagyon tetszik! A kiállítás pedig ötletesen van megcsinálva. Úgyhogy gratuláció és köszönet!

Kíváncsi voltam, mi van a kiállításon, mivel 56. okt. 23-án én is ott voltam a Rádió előtt, mint diáklány. Ez a nap és eseményei nem elég hangsúlyos. (Szomszéd sátorban teljesítek szolgálatot).

A kiállítás hiánypótló, jó lenne, ha az 56-os forradalom 50 éves évfordulóján több ilyen információt terjesztő kezdeményezés lenne.

Közelebb hoztátok a történelmet. Így kéne tanítani...

Rendkívül érdekes anyag ez a napló, megdöbbentő a fiúk tájékozottsága a napi eseményekről. Szerintem jobban lehetne népszerűsíteni ezt a kiállítást! Gratulálok a kiállítás összeállítóinak!

Kár, hogy az emberek többsége semmit sem tud 56-ról. Köszönöm ezt a kiállítást! Jó tudni, hogy rajtam kívül mást is érdekel.

Utálom a törit, de azért jó volt.

Tök jó volt, nagyon élveztük. IQ-ból nem megy sajna minden. L.
De én a Bélát IQ-ból mondtam. B.

Végignéztem, tetszettek Gyula olvasmányai. Technokidet lehet még kapni?

A napló fantasztikus. Ilyenekre van szükség a sok öreg, agresszív 56-os hőbörgése helyett.

Sipost ne keressetek, mert nincs benne!

Érdekes volt egy ifjúi szemmel végignézni az 56-os eseményeket. Kedvesek a vendéglátók, motiváló a „díj” és egyébként is színvonalas a kiállítás.

Örömmel láttam, hogy egy világszínvonalú Sziget fesztiválon mi magyarok is képviseljük magunkat egy igazán színvonalas kiállítással. Ezért már megérte eljönni.

Köszönjük szépen a színvonalas és gondolatébresztő kiállítást, méltó az évfordulóhoz.

Nem hiszek a véletlenekben! Nem éltünk soha aktuálisabb időket 56-os napló(k) megtalálásához!

Meglátogattam az 56. utca sátratokat a Szigeten és kitöltöttem az Űrlapot. Nagyon informatív és jól szemlélteti az 56-ban történteket. Jobb, mint egy történelemkönyv.

Történészhallgatóként kellemesen meglepett, hogy 1956 megjelent a Szigeten is. Magyarország XX. századi történetének ismerete elengedhetetlen a mai világunkban, mert Magyarországon a jelen és a múlt szerves egységet alkot. A továbbiakban sikeres munkát kívánok.

Sokat kellett olvasni, majdnem kifolyt a szemem. De megérte!

Kora reggel rá kellett döbbennem, hogy sokat felejtettem. Jó volt, szimpibb, mint a tankönyvek.

Örülök, hogy játékos módon tanítjátok a fiatalokat 56 eseményeire. Csak így tovább!

Tetszett a forradalom teljesen új szempontból való megközelítése. Most, hogy alig több, mint 2 hónap van hátra az ötvenéves évfordulóig, minél több ilyenre lenne szükség, ilyen kiállításokra, ilyen előadásokra stb., amik rávilágítanak, kinek mit jelentett az eseménysorozat, és hogy tényleg mindenki érintve volt, még az általános iskolások is.

Érdekes volt gyerekszemmel látni a forradalmat. Én még csak 10 éves voltam, de a Mátyás téren laktam és ott voltam a Köztársaság téren is. A barátaimmal együtt jártuk az utcákat, amikor ki tudtunk szökni a pincéből, ahol az egész ház tartózkodott.

Kötelező olvasmánynak tökéletes lenne!

Nagyon szimpatikus, hogy 56-os kis sziget is van a nagy szigeten. Ezt az eseményt, forradalmat egy magyar szívéből nem lehet kitörölni. Köszönjük szépen a lehetőséget. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Nagyon tetszett! Hajrá 56!

Nagyon tetszett ez a sátor, sok mindent megtudtam, amit az egyetemen ugyan tanítanak, de fontos lenne, hisz a múltunk.

Az 56-os forradalom 50. évfordulóját a legméltóbban egy forradalommal lehetne ünnepelni!!!

Nagyon érdekel 56! Érdekes volt ez a játékos ismeretterjesztés! Köszönöm!

Nagyon jó, hogy az évforduló évében ilyen dolog is megjelent a Szigeten, hisz a fiatalok nagy része már nem emlékezhet. Köszönjük. Egy kis megjegyzés: jó volna valahogy becsábítani a külföldieket is, hiszen ők 56-ról nem tudják, mi az. Bár a csizmák nagyon jó figyelemfelkeltők!

Magyarként sokat jelent ez a kiállítás. Egy olyan naplót olvasni, aminek az írója ezt mind megélte, különleges dolog. Végre nem a megszokott száraz tankönyv-téma. Köszi a kiállítást és az érmét.

Vissza a Sziget-főlapra

Kérjük írja meg véleményét, javaslatait.
Copyright © 2000 National Széchényi Library 1956 Institute and Oral History Archive
Utolsó módosítás:  2006. szeptember 18. hétfő

Keresés a honlapon